Gedichten

Gedichten


In 2019 heb ik de dichtbundel 'Trauma als poort naar heelheid' uitgegeven.

Deze bundel is een persoonlijke ontdekkingsreis in tekst en gedicht.


In 2020 heb ik een tweede dichtbundel gepubliceerd:'IK BEN...meer dan ik bevatten kan'. Deze bundel bevat gedichten over heling en verlichting.


De bundels zijn voor 12,50 Euro (plus eventuele verzendkosten) te bestellen.

Of bekijk deze video impressie:

Trauma als poort naar heelheid:

Trauma als poort naar heelheid.

Voor mij is spiritualiteit een wezenlijk onderdeel van het leven.

We zijn allemaal spirituele wezens die in het leven uitgedaagd, uitgenodigd en geinspireerd worden om ons hoogst mogelijke 'zelf' te ontdekken en tot uitdrukking te brengen. 

Bij ieder gebeurt dit op een specifieke manier, maar vaak brengt het leven ervaringen op ons pad die ons doen geloven niet meer te weten wie we ten diepste zijn. Vanuit ons vergeten kunnen wij de weg terug zoeken. De weg terug naar ons werkelijke zelf, kan alleen ontsloten worden door de liefde voor ons werkelijke zelf.

In 'Trauma als poort naar heelheid' verwoord ik mijn ervaringen op die weg terug. Een weg die alleen gegaan kan worden door, telkens weer, angst, pijn, verdriet, onmacht, haat, schuld en gemis te offeren aan de liefde, die alom is.

IK BEN...meer dan ik bevatten kan:

IK BEN...meer dan ik bevatten kan.

Gedichten hebben de vrijheid om via woorden, over een wereld voorbij de woorden te spreken.

Je kunt ze gemakkelijker vanuit je fijngevoeligheid, dan vanuit je verstand verstaan.

Voor mij vormen ze een manier om mezelf uit te drukken, over de universele werking van heling.

Heling kan plaatsvinden door bewust en liefdevol in contact te zijn met zware, pijnlijke, duistere, angstige, en ogenschijnlijk uitzichtloze energieen die je in jezelf kunt ervaren. Door liefdevol contact geef je deze energieen - die naar liefde en erkenning snakken en er tegelijkrtijd bang voor zijn- met terugwerkende kracht hun bestaansrecht.

Doordat je ze hun bestaansrecht geeft hoef je niet langer tegen ze te vechten, maar kan je ze leren aanvaarden, liefhebben, doorvoelen en verwerken.

Op hun eigen wijze, in hun eigen tempo, kunnen ze zich gaan ontspannen en los laten.

Mijn ervaring is dat werkelijk alles, in en door jezelf, gekend en erkend wil worden. Je eigen open en liefdevolle aanwezigheid, hier en nu, is het veld waarin heling moeiteloos plaatsvindt.

Jij beheert dit veld.

Door jezelf te helen, te verlichten, te vergeven, kom je steeds opener in contact met je wezen te staan. Wie je in wezen - in het diepste van je innerlijk - bent is ongekend, niet te verwoorden en niet te bevatten.

Je kunt het enkel 'zijn'. Leven.